Türk Hava Yolları'dan İskandinavya çıkartması!/ New Routes For Turkish Airlines- Scandinavia!


Türk Hava Yolları'ndan İskandinavya çıkarması! 

Türk Hava Yolları, 2016 yılı Nisan sonu itibariyle Sabiha Gökçen'den günlük olarak tarifeli Stokholm ve Copenhagen seferlerine başlıyor. 

Türk Hava Yolları 2016 yılının ilk yeni rotasını duyurdu. Hali hazırda dünyanın en fazla noktasına uçma unvanını elinde tutan THY, İskandinavya çıkarması ile bu unvanını perçinliyor. 

Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı havayolu bu uçuşlarında TK18789-90 ve TK1215-16 sefer sayılarını kullanacak ve seferler günlük olarak karşılıklı yapılacak. Alınan bilgiye göre, planlanan bu uçuşların Boeing 737-800 tipi uçaklar ile gerçekleştirilmesi. Ancak bu hatlarda ciddi bir yoğunluk öngören ve transit yolcu sayısına da önemli miktarda katkıda bulunacağını düşünen THY yetkililerinin ilerleyen dönemde, özellikle yaz sezonunda, bu seferlerin Airbus 330-200 tipi uçaklarla gerçekleştirilmesinin olası olduğunun altını çiziyor. 

Diğer yandan, bu yeni hatlar aynı zamanda THY'nin Sabiha Gökçen'e verdiği önemi de ortaya koyması açısından son derece önemli.Bilindiği üzere, Sabiha Gökçen Havalimanını Pegasus Airlines hub olarak kullanmakta ve Stokolm'e ve Kopenhag'a günlük tarifeli uçuşları bulunmaktadır. Görünen o ki Sabiha Gökçen Havalimanında ve İskandinavya pazarında rekabet gittikçe kızışıyor. 

Tüm sektöre ve yolculara hayırlı olmasını diliyoruz.

------------------

Turkish Airlines Expands Scandinavia Flights!

Turkish Airlines, as of end April 2016,  launches daily scheduled flights to Stockholm and Copenhagen from Sabiha Gokcen International Airport.

Turkish Airlines announces its first new route of 2016. The airline already holds the title "airline which flys the world's most countries" and it seems that Turkish Airlines wants to clinch its rosette on this area by launching Scandinavia new routes.

Turkey's flag carrier will use the flight numbers TK18789-90 and TK1215-16. According to information received, the realization of the planned flight will be operated by Boeing 737-800 aircraft. But predicting a severe intensity in this route which the airlines executives sees a significant potential on this route especially by considering the contribution to transit passengers traffic in the coming periods, especially in the summer season, they highlight that in near future we might see Airbus 330-200 aircraft on this new routes

Furthermore, these new lines emphasizes that how much importance Turkish Airlines assigns for Sabiha Gokcen Airport. As known, this airport Pegasus Airlines' main hub and Pegasus Airlines has daily Stockholm and Copenhagen
 scheduled flights from this airport. It seems that more and more competition is heating up in Sabiha Gokcen Airport and the Scandinavian market.

We wish the best to all sector and passengers.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Turk Hava Yolları’ndan Yeni Boeing 777-300ER Hatları

Uçak Kanatçıkları... Neden gerekli oldukları, avantajları ve tasarım süreci.

Winglets. Why airplanes need wingtips? Are they useful? Any disagvantages?