EasyJet Kapalı Piste İndi!

İtalyan müfettişler, EasyJet havayollarına ait a319'un İtalya bulunan ve yıllarda faaliyette olmayan havalimanı pistine inmesi araştırıyorlar. Edinilen billgilere göre, Airbus A319 tipi yolcu uçağı, bir hata sonucunda kapalı olan havalimanı pistine sorunsuz şekilde inişini gerçekleştirdi.


Pisa'da bulunan ve birbirine paralel olarak faaliyet gösteren, aralarında 200 metre mesafa bulunanan 04 SOL ve 04 SAĞpistlerinden yanlışlıkla açık olan pist yerine kapalı olan piste inişin gerçekleştirilmesi havacılık camiasında ciddi endişelere ve tartışmalara yol açtı.

G-EZBY kuyruk tesciline sahip uçak, 04 SAĞ pisti yerine yanlıklıkla 04 SOL pistine teker koydu ve inişini sorunsuz olarak gerçekleştirildi. Olayın Aralık ayının 30'unda meydana geldiği rapor edildi.
Pisa halimanının almış olduğu Notam nedeniyle 04SOL pisti 23 Aralık tarihinden itibaren kapalıydı. Havayolu taxi yolu olarak kullanılıyordu.
Hava raporuna göre olayın meydana geldiği saatlerde hava şartları uçuşa ve görsel inişe oldukça elverişliydi. Kazaya ilişlkin inceleme ve soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Turk Hava Yolları’ndan Yeni Boeing 777-300ER Hatları

Uçak Kanatçıkları... Neden gerekli oldukları, avantajları ve tasarım süreci.

Winglets. Why airplanes need wingtips? Are they useful? Any disagvantages?